[ Grafisk profil, logotype, koncept, webdesign ]

Camping Västkust är en sammanslutning av 45 campinganläggningar på västkusten i Bohuslän, Göteborg och Halland. Vi fick uppdraget att ta fram en ny webbplats för dem med syftet att dra in trafik till sajten utefter sökord som vi skapat innehåll kring, och sedan föra vidare trafiken till respektive campinganläggnings egna webbsida.

Vi föreslog en sida som skulle fungera som en lägereld för både medlemmar och gäster att samlas kring. Här skall det vara enkelt att inspireras och välja anläggning efter önskemål. Besökaren möts av ett flöde av artiklar och sidor med inspirerande information plus en karta med geo-placering som gör det enkelt att hitta närmsta campingplats.

Vi har utöver detta tagit fram en folder och poster med karta som support för sidan.

Folder _  karta över västkusten

Kartfolder (dragspelsvik)

Fram

Poster _  karta

Karta/Poster 50x70cm

Webb _ campingvästkust.se
Campingar på Västkusten

Här hittar du fina campingar med olika boendemöjligheter, aktiviteter, sevärdheter, utflyktsmål och semesterupplevelser. Vi hoppas kunna inspirera dig och förenkla ditt val av anläggning när du behöver boende under ett besök på västkusten nästa gång.

 

 

 

Hav, klippor, sandstränder och skog

En kust med många variationer. Kilometerlånga sandstränder eller bad från solvarma klippor bland kobbar och skär. Västkusten har båda delarna. Här hittar du campingar med boende intill hav, sjö och skog.
Vad vill du fylla semestern i Bohuslän, Göteborg eller Halland med?

Camping med poolområde

Poolbad och havsbad är för många en riktig vattendelare. Att välja en camping med båda alternativen kan därför vara ett bra val om åsikterna skiljer sig inom familjen när du letar efter en barnvänlig camping på västkusten. 

Daftö-pool-camping-västkust

Hyra stuga på Västkusten

Längs västkusten slingrar sig ett pärlband av fina campingar med stugor att hyra intill både hav och sjöar. Runt anläggningarna finns gott om utflyktsmål och sevärdheter och på plats på campingen kan du fylla dagarna med bad och andra aktiviteter som förgyller besöket på Västkusten.

Bohusleden-västkusten-camping-grillpaus

Bohusleden för dig som älskar naturen

Bohusleden innehåller 27 etapper från Lindome i söder till Strömstad i norr med en total längd på 340 km. Vandringsleden tar dig genom naturskön och omväxlande terräng i Göteborg och Bohusläns vackra natur.

Anfasteröd-Västkusten-Ljungkile-Cred Viggo Lundberg

Unika boenden på Västkusten

Att övernatta och att övernatta behöver inte innebära samma sak. I unika boenden blir själva övernattningen det centrala, en upplevelse att bära med sig under lång tid framöver. Här talar vi om några boende-alternativ som sticker ut lite extra och som kan beskrivas som unika, udda och lite extraordinära.

Daftö-pool-camping-västkust

Säsongscamping på Västkusten

Längs västkusten slingrar sig ett pärlband av fina campingar och kusten har oändliga möjligheter till olika typer av utflykter. Har du inte hunnit med att uppleva det du önskade innan det är dags att resa hem? Har du säsongsplats behöver du inte ha bråttom hem utan kan njuta av det goda under hela säsongen.

husbilsplatser-västkusten

Fisketur med boende på Västkusten

Njut maximalt av upplevelsen med fiskespöet i handen, kombinera fisket med boende och möjligheter till minnesvärda kvällar och mornar tillsammans med resesällskapet. Här samlar vi de boendeanläggningar i Camping Västkust som har fiskepaket eller andra anpassningar för dig som fiskare.

husbilsplatser-västkusten

Camping med sandstrand på Västkusten

Sol, bad och varm sand mellan tårna. Kanske är det lika med sommar för dig? Flera campingar på västkusten har sandstränder där du kan kombinera salta bad med boende och aktiviteter.

Hansagården-camping-västkust-halland-barn

Cykla och bo längst Hallands kust

Från Göteborg i norr till Helsingborg i söder, hela vägen genom Halland, sträcker sig Kattegattleden. En cykelled på 390 km med unikt havsnära läge. Cykelleden är indelad i 8 delsträckor och längs Kattegattleden finns massor av besöksmål och sevärdheter som är värda ett stopp längs vägen.

Bohusleden-västkusten-camping-grillpaus

Semestra med barn

Kanske besökte du campingplatser tillsammans med din familj som barn? I så fall kanske du minns aktiviteterna, gemenskapen som skapades med andra barn och tillsammanstiden med familjen?

Här har vi listat de anläggningar som har tydligt barnfokus.

Anfasteröd-Västkusten-Ljungkile-Cred Viggo Lundberg

Föredrar du hotell, rum eller vandrarhem?

Inga problem. Boendealternativen hos anläggningarna i Camping Västkust är många, precis som antalet destinationer de finns belägna på. Här hittar du vilka campingar som erbjuder mer val av boende än vanlig camping.

man och kvinna som går på klippor med havet som bakgrund

Njut av Bohusläns kust till fots

Längs Bohuskusten går längre samman-hängande etapper och separata rundslingor som tillsammans bildar Kuststigen. Kuststigen är uppdelad på 3 delleder med totalt 39 etapper för vandring vid havet, klippor och skog.

bastad-camping-vastkusten-hund

Husbil på Västkusten

För dig som reser med husbil kan behoven skilja sig jämfört med de som bor i andra boendeformer. Alltifrån underlaget på campingtomten du hyr till begränsat behov av servicehus och andra faciliteter. Flera av campingarna i Camping Västkust har gjort anpassningar och för dig med husbil som på olika sätt kan ge dig ökad bekvämlighet.

husbilsplatser-västkusten

Hallandsleden – Hallands vackra inland till fots

Med Bohusleden i norr och Skåneleden i söder finns Hallandsleden med sina 26 etapper för vandring i Hallands vackra inland. Den totala längden på Hallandsleden är 453 km och du vandrar då i omväxlande natur och ett rikt kulturutbud.

Campingar för dig med stor husvagn

Reser du med en husvagn som är av en större modell kan det ibland vara svårt att hitta campingar som har tillräckligt stora platser. Här har vi samlat de campinganläggningar som har platser för ekipage med maxlängd på 12 meter eller längre.

Dekorering av höstkransar

Campingar med höstlovspaket

Funderar du på vad ni ska göra under höstlovet? Flera campingar längs Västkusten har höstlovspaket att uppleva tillsammans. Utomhusaktiviteter i en färgsprakande natur och rysliga upplevelser då halloween står för dörren under denna tid. 

Vinter-camping-västkust-hafsten-stugor

En tältupplevelse med extra lyx – testa Glamping

Att övernatta i ett glampingtält är en kombination av att tälta och att bo i stuga. Av campingarna i Camping Västkust finns tre anläggningar som erbjuder glampingtält när du besöker Västkusten.

bastad-camping-vastkusten-hund

CAMPING MED HUND

På Västkusten finns flera boendealternativ där ni välkomnas hela familjen, både tvåbenta och fyrbenta. På vackra platser intill hav eller sjö bor ni bekvämt på campingtomt, i stuga, campingstuga, vandrarhem eller hotell. 

Kattegattsleden-camping-västkust-halland

Vilka Campingar har öppet året runt?

Långa promenader i vinterlandskap, att stå på klipporna och ser höstfärgerna spegla sig i havet och insupa lugnet som infinner sig på anläggningarna under vår, höst och vinter. Flera av anläggningarna i Camping Västkust har öppet året runt med olika boendealternativ.

Vinter-camping-västkust-hafsten-stugor

campingar på västkusten

Camping Västkust är en förening med 45 campingar som samverkar längst hela Sveriges västkust från Strömstad i norr till Laholm i söder. Här bor du på campingplatser i husvagn, husbil eller tält, hotell, vandrarhem, lägenheter, rum eller hyr en stuga.

Bohuslän.

I Bohuslän ligger de charmiga fiskesamhällena tätt. Vill du frossa i skaldjur och njuta av bad från både stränder och klippor gör du rätt i att komma hit. Här finns ett pärlband av populära orter som Smögen, Kungshamn, Strömstad, Hamburgsund, Lysekil, Uddevalla, Fjällbacka och Grebbestad.

camping-bohuslän-Saltvik
Göteborg Paddan

Göteborg.

Ta dig ut i Göteborgs skärgård, känn fartvinden genom håret på Liseberg eller upplev både regnskogen och rymden på en och samma dag på Universum. Göteborg är en av Europas främsta matstäder så här duggar smakupplevelserna tätt med ett stort antal prisbelönta restauranger och krögare.

Halland.

Här finns ett stort utbud av både långa fina sandstränder och aktiviteter som vindsurfing, vandring i vackra bokskogar, härliga cykelleder och närhet till shopping i Ullared. I Halland finns många fina sommarstäder att välja mellan, som Varberg, Halmstad, Falkenberg och Båstad.

Hallandsbild

Hitta din camping på Kartan

Sök närmaste camping medans du är på väg eller när du planerar din resa. Ange din plats och ett visst sökområde för att få fram de anläggningar som erbjuder boende i området. Anläggningsens namn är länkat till campingens webbsida.

COLLEGOR OCH EXPERTER

Curriculum vitae

Lite mer om vem jag är och vilka jag haft nöjet att arbeta med under åren.